Najboljša klima za ogrevanje in hlajenje A+++

Avtor prispevka:
Igor Pahor
Predprodajna in poprodajna tehnična podpora. Več kot 15 letne izkušnje na področju toplotnih črpalk in klimatskih naprav.

Katera je kvalitetna klimatska naprava za ogrevanje, ki dosega izboljšano sezonsko učinkovitost v porabi energije tudi do zunanjih temperatur -20°C? Katera je najboljša klima za ogrevanje in hlajenje z energijsko učinkovitostjo A+++?

Katera je najboljša klimatska naprava za ogrevanje?

V vročih poletnih dneh je ogrevanje običajno zadnja stvar, ki bi se nam lahko prikradla v misli. A ravno v tem času se največ posvečamo klimatskim napravam, saj je treba izbrati opremo za hlajenje doma. Ker lahko klimatska naprava prostore tudi ogreva, je pametno pomisliti še na to funkcijo – v eni napravi namreč lahko dobimo različne funkcionalnosti, ki jih bomo koristili preko celega leta! Ogrevanje s klimo sicer ni med zelo pogostimi rešitvami za ogrevanje prostorov v zimskih dneh, gotovo pa je tudi to ena izmed možnosti, ki jih lahko preverimo. Sploh v primeru, da se ravno odločamo za klimo, ki bo služila hlajenju – v tem koraku se namreč lahko odločimo za klimatsko napravo, ki bo pozimi ponudila tudi ogrevanje. Katera je najboljša klima za gretje?Izbira morda ne bo enostavna.

Primerjava najboših klim za gretje

HITACHI SHIROKUMA Z R32 

A+++ za gretje in hlajenje

najboljša klima za ogrevanje

Hitachi klimatska naprava – Shirokuma ima zelo dobre pogoje delovanja tudi v hladnih zimskih dneh. Takrat ko najbolj potrebujemo ogrevanje in sežejo temperature pod lediščem se klima Shirokuma pripravi na boj z mrazom. Zmagovalna  je  vse do temperature -20 °C. Da, prav ste slišali, tako dobro deluje tudi v težjih pogojih pod lediščem, kjer druge klime za ogrevanje ostanejo zadaj. Med drugimi klimami smo izbrali Hitachi klimatsko napravo za gretje Shirokuma zaradi energetskega razreda A+++ pri ogrevanju. A+++ ima tudi pri hlajenju, da ne prišlo do dvoma, da ni energetsko učinkovita.

HITACHI PREMIUM (RAK-25PSC)

A++  gretje in A +++ hlajenje

klimatska-naprava-premium-500px

Hitachi klimatska naprava – Premium ima zelo dobre pogoje delovanja tudi v hladnih zimskih dneh vse do zunanje temperature -20 °C. Med drugimi klimami smo izbrali Hitachi klimatsko napravo za gretje Premium  zaradi dobre učinkovitosti tudi v hladnejših dneh. To pomeni, da lahko uživate v toploti svojega doma in čistem zraku tudi pri zmrzali. Poleg tega pa se klimatska naprava Hitachi Premium ponaša z inovativno tehnologijo. Inovativna tehnologija zagotavlja učinkovito čiščenje in izboljšuje kvaliteto zraka, ponaša pa se tudi tudi s funkcijo za avtomatsko čiščenje filtra. Ni še vse, Premium Hitachi klima prinaša najvišje ugodje skozi celo leto. Če še niste prepričani, smo pripravili pravila za izbiro najbolše klime za ogrevanje.

Pravila za izbiro najboljše klimatske naprave za ogrevanje

Najprej se je treba prepričati, da klimatska naprava sploh omogoča tudi funkcijo ogrevanja, saj to ni samoumevno. Običajno se najprej osredotočimo na lastnosti pri hlajenju, ogrevanje pa lahko hitro zanemarimo. Na srečo imajo sodobne klimatske naprave večinoma že vgrajene tudi funkcionalnosti ogrevanja, zato teh naprav ni težko najti. Bo pa ravno zato nekoliko težja izbira med mnogimi modeli, ki so v ponudbi. Izbira najboljše klimatske naprave za ogrevanje gotovo ne bo mačji kašelj, zato se je treba pozorno posvetiti lastnostim, v katerih se ti izdelki razlikujejo. Vsaka klimatska naprava deluje po podobnem principu izmenjave temperature med zaprtim prostorom in okolico. V tem takoj opazimo podobnost s toplotnimi črpalkami, ki jih uporabljamo za ogrevanje – te prav tako služijo prenosu energije med zunanjostjo in notranjostjo. Najboljša klima za gretje bo torej delovala tako, da bo koristila energijo iz okolja za ogrevanje notranjosti, pri tem pa dejansko deluje povsem primerljivo s toplotno črpalko. Seveda se je treba najprej prepričati, da klimatska naprava sploh omogoča ogrevanje, nato pa je najpomembnejša lastnost zmogljivost. Čeprav ne moremo pričakovati, da bomo lahko na ta način učinkovito ogrevali celotno stanovanje tudi v najbolj mrzlih zimskih nočeh, je lahko zmogljiva klima uporaben grelni element v hladnejšem delu leta – splača se premisliti o tem, kakšna zmogljivost bo zadostna. Gotovo pa je dobrodošla prednost tudi varčnost naprave, ogrevanje navsezadnje ni poceni, tako da se pozna že vsaka razbremenitev stroškov na tem področju. Sodobne klimatske naprave se v tem oziru nadvse izkažejo, seveda pa bo to očitno le v primeru izbire najboljše klimatske naprave za ogrevanje. Zelo pomembno je tudi to, da se klima pravilno namesti in uporablja, le tako bodo prišle zmogljivosti in funkcionalnosti naprave najbolj do izraza. Pri ogrevanju je to še bolj pomembno, zato je treba pri nakupu in pri montaži dobro premisliti, kakšna postavitev bo prinesla najboljši učinek pri ogrevanju stanovanjskih prostorov v zimskih dneh.

najboljsa-klimatska-naprava-za-ogrevanje-1

Ste vedeli, da toplotne črpalke poleg ogrevanja lahko tudi hladijo? Mogoče je to boljša in dolgotrajna rešitev za ogrevanje. Zanimiv članek : Kako lahko toplotna črpalka Hitachi poleti hladi, pozimi pa ogreva?

Preberite še…

Podrobneje

Montaža klime – napotki za boljše delovanje z ustrezno montažo

Vgradnja klimatske naprave v stanovanje je odličen način za povečanje udobja bivanja, predvsem v vročih poletnih mesecih. Dandanes lahko na trgu s klimatskimi naprava ...

Preberite več

Podrobneje

Stropna klima – Kaj morate vedeti pred nakupom

Za vroče poletne dni, ko so temperature naravnost neznosne, je najboljša rešitev klimatska naprava. Kakovostna klima vam bo močno povečala kakovost bivanja tako pol ...

Preberite več

Podrobneje

Klima brez zunanje enote – prednosti in slabosti (ter kdaj jo izbrati)

V zadnjih letih so poletja vedno bolj vroča, zato ni nič čudnega, da se vedno več ljudi odloči za nakup klimatske naprave. Dandanes je klima že skoraj nujna oprem ...

Preberite več