Katero klimo izbrati – najboljše klimatske naprave

Avtor prispevka:
Igor Pahor
Predprodajna in poprodajna tehnična podpora. Več kot 15 letne izkušnje na področju toplotnih črpalk in klimatskih naprav.

Še vedno imate dvom, katero klimo izbrati? Olajšali smo vam delo in primerjali 2 najboljši klimatski napravi z udobnim avtomatskim čiščenjem filtrov in EKO funkcijo za boljši izkoristek energije ter okolja.

NAMIG: Inverter klimatske naprave omogočajo A+++ hlajenje.

Najboljše klimatske naprave – KATERO IZBRATI?

Lastnosti najboljše klimatske naprave

Kakšna je najboljša klimatska naprava? Točnega odgovora na to vprašanje ne moremo podati, lahko pa orišemo nekatere lastnosti, ki jih mora imeti dobra klima. Na trgu je nešteto izdelkov, ki vabijo kupce, ki so v vročih poletnih dneh pripravljeni storiti karkoli, da bi se lahko nekoliko osvežili – žal se na prodajnih policah najdejo tudi naprave, ki vas ne bodo povsem prepričale. Treba je torej vedeti, katere lastnosti pridejo v poštev, saj se lahko klimatske naprave med seboj precej razlikujejo.

Katero klimo izbrati?

Preden se sploh lotimo izbire med mnogimi različnimi modeli, se moramo osredotočiti na različne izvedbe klimatskih naprav. Predvsem s tem mislimo na stenske in prenosne klime, včasih pa pridejo v poštev tudi nekatere alternative, na primer kanalske klimatske naprave ali kasetne klime.

Najbolj prepričljive bodo bržkone stenske klimatske naprave, ki so tudi najbolj zmogljive. Brez težav lahko učinkovito ohladijo celotno stanovanje, kar je gotovo ena izmed lastnosti, ki jih iščemo pri nakupu klime. Dobra klimatska naprava bo kos tudi večjim površinam in večjim stanovanjskim prostorom – v takšnih primerih je stenska klima gotovo prava izbira. Zato danes bomo govorili o najbolših stenskih klimatskih napravah.

Prenosne klime so cenejše in praviloma manj zmogljive, je pa lahko tudi to najboljša klimatska naprava za določeno situacijo. Še vedno so namreč te naprave zmožne ohladiti stanovanjske prostore, poleg tega jih lahko enostavno uporabimo tudi drugje, na primer na vikendu, v avtodomu, na jadrnici …

 

Razlike med klimatskimi napravami

Nadalje se klimatske naprave razlikujejo še v mnogih lastnostih, seveda tudi v tistih, ki ključno odločajo o končnem zadovoljstvu uporabnika. V vsakem primeru se je smiselno pri premisleku o tem, katero klimo izbrati, omejiti le na sodobne naprave – starejše so precej potratne in manj zmogljive, glasnejše in nasploh manj prijetne za uporabo.

Razlikujejo se lahko tudi v samem sistemu delovanja, pri čemer se za boljšo izbiro izkažejo sodobne inverterske klime. Delujejo varčno in učinkovito, predvsem pa v končni fazi zagotavljajo odlično vzdrževanje prijetne temperature v stanovanjskih prostorih.

Največ pozornosti je treba nameniti osnovnim lastnostim naprave. Ključna je seveda zmogljivost, ki odloča o tem, kako velike prostore bomo lahko učinkovito ohladili. Prav tako se v zadnjem času vse bolj poudarja varčnost, pravzaprav učinkovitost naprave – ta se kaže v izkoristku električne energije in v stroških pri dolgoročni uporabi. Ne pozabimo pa tudi na to, da klima pri delovanju proizvaja nekaj hrupa, tudi v tem se naprave razlikujejo.

Primerjava -> 2 najboljši klimatski napravi Hitachi

HITACHI SHIROKUMA Z R32 

A+++ za gretje in hlajenje

najboljša klima za ogrevanje

Hitachi klimatska naprava – Shirokuma ima zelo dobre pogoje delovanja tudi v hladnih zimskih dneh vse do temperature -20 °C.

Klimatsko napravo Hitachi  Shirokuma lahko brezskrbno ocenimo za najboljšo v razredu  A+++ pri ogrevanju in hlajenju.

 

OCENA:

HITACHI PREMIUM (RAK-25PSC)

A +++ hlajenje in A++  gretje 

klimatska-naprava-premium-500px

Hitachi klimatska naprava – Premium zagotovi najvišje ugodje skozi celo leto. Kaj to pomeni za uporabnika?

Uporabnik se lahko zanese na klimatske naprave Hitachi Premium inverter čez celo leto, zaradi čistoče nerjavečega jekla. Vse komponente, ki so v stiku z zrakom imajo površino iz nerjavečega jekla.

Inovativna tehnologija zagotavlja učinkovito čiščenje in izboljšuje kvaliteto zraka, ponaša pa se tudi s funkcijo za avtomatsko čiščenje filtra.

Hitachi Premium inverter klimatsko napravo  izberemo tudi zaradi dobre učinkovitosti v hladnejših dneh. To pomeni, da lahko uživate v toploti svojega doma in čistem zraku tudi pri zmrzali.

 

OCENA:

Vgradnja klimatske naprave

Tudi najboljša klimatska naprava bo zahtevala pravilno vgradnjo, če želimo izkoristiti vse njene prednosti. Vgraditi bo treba notranjo in zunanjo enoto ter obe povezati. Podobno velja tudi za prenosne klime, čeprav je pri teh sistem nekoliko enostavnejši. Dobra klimatska naprava ne bo povzročala posebnih problemov, bo pa treba poskrbeti za strokovno vgradnjo – tudi ta postopek namreč odloča o tem, kako učinkovita bo klima pri svojem delovanju. Še tako dobre lastnosti ne pridejo do izraza, če naprava ni pravilno nameščena in se ne uporablja v skladu z navodili. Poleg tega je vgradnja klimatske naprave odvisna tudi od velikosti in razporeditve prostorov, tako da velja postopku nameniti vso pozornost.

V tem članku smo odgovorili na vprašanje katero klimo izbrati.  Primerjali smo 2 najboljše klimatske naprave Hitachi. Uvrščajo se v sam vrh zaradi avtomatskega čiščenja filtrov in eko funkcije za boljši izkoristek energije. Inverter klimatske naprave omogočajo A+++ hlajenje. Shirokuma pa je najbolša klima za ogrevanje zaradi izjemnega izkoristka energije tudi za gretje.

Ste vedeli, da toplotne črpalke poleg ogrevanja lahko tudi hladijo?

Mogoče je toplotna črpalka boljša izbira za hlajenje in ogrevanje. Zanimiv članek :

Kako lahko toplotna črpalka Hitachi poleti hladi, pozimi pa ogreva?

Preberite še…

Podrobneje

Montaža klime – napotki za boljše delovanje z ustrezno montažo

Vgradnja klimatske naprave v stanovanje je odličen način za povečanje udobja bivanja, predvsem v vročih poletnih mesecih. Dandanes lahko na trgu s klimatskimi naprava ...

Preberite več

Podrobneje

Stropna klima – Kaj morate vedeti pred nakupom

Za vroče poletne dni, ko so temperature naravnost neznosne, je najboljša rešitev klimatska naprava. Kakovostna klima vam bo močno povečala kakovost bivanja tako pol ...

Preberite več

Podrobneje

Klima brez zunanje enote – prednosti in slabosti (ter kdaj jo izbrati)

V zadnjih letih so poletja vedno bolj vroča, zato ni nič čudnega, da se vedno več ljudi odloči za nakup klimatske naprave. Dandanes je klima že skoraj nujna oprem ...

Preberite več